Teknologji

Nëse ju thërret një numër i panjohur dhe ju pyet “A më dëgjoni?”- mos flisni!

Nëse dëgjoni këtë pyetje në telefon, ju lutemi ndaloni menjëherë lidhjen dhe mos përgjigjeni në asnjë rrethanë.

Në mbarë botën kjo është deklaruar si një “paralajmërim i kuq” nga policia dhe mashtruesit kanë për qëllim të dëgjojnë fjalën “Po” nga ju.

Përgjigja “Po” do të ndiqte menjëherë pas kësaj dhe mashtruesit do t’ju mbajnë në dorë. Policia në mbarë botën e ka pranuar këtë paralajmërim si serioz. Shumë njerëz raportuan se mashtruesit i kanë thirrur me numra të panjohur dhe u përpoqën ta tërheqin vëmendjen e tyre.
Kjo do të thotë se rreziku mbetet në vend. Gjithkush duhet të jetë i kujdesshëm nëse merr telefonata të çuditshme nga numra të panjohur.
Ja se si funksionojnë mashtruesit:

Ju merrni një telefonatë nga një numër i panjohur dhe lajmëroheni. Një zë në anën tjetër të linkut i cili mund të jetë robotik pyet: “Më dëgjon?” Ose një pyetje e ngjashme. Pastaj “Po-ja” juaj është regjistruar.
Nëse dikush bie në mashtrim dhe duke thënë “Po”, mashtruesit fillojnë të ngarkojnë shërbimet që asnjëherë nuk keni raportuar. Ata do t’ju thërrasin që t’ju kërkojnë të ktheni kartën tuaj të kreditit ose paratë duke përdorur “Po” si dëshmi që ju keni nënshkruar për shërbim.
Për fat të mirë, përgjigjja juaj nuk do të thotë që ju keni nënshkruar me të vërtetë ndonjë kontratë.
Nëse ju përgjigjeni “Po” aksidentalisht dhe instinktivisht, mos u frikësoni. Ju nuk keni borxh para për atë që ju thirri, vetëm për shkak se ai ka zërin tuaj të regjistruar.
Ata mund t’ju aktivizojnë për disa produkte dhe të fillojnë të dërgojnë faturat, por për sa kohë që nuk jepni informacion mbi kartën e kreditit, nuk do të mbeteni pa para. Nëse merrni telefonata që kërkojnë pagesa nga ju ose përpiqen të mashtrojnë, njoftoni policinë.
Është gjithashtu një ide e mirë t’i kushtoni vëmendje kartelave të telefonit dhe të kreditit pas marrjes së thirrjeve të tilla. Në rast se zbuloni informacion rreth financave tuaja, i kushtoni vëmendje llogarive të çuditshme që mund të shfaqen në kartën tuaj të kreditit.
Sipas Fox News, secili duhet të marrë masat e mëposhtme të sigurisë: mos raportoni në një numër që nuk e dini, mos i jepni informacione personale askujt, mos e konfirmoni numrin tuaj në telefon, mos i përgjigjeni pyetjeve me telefon.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com