ZONA

Filmat që të alivanosin!

Programi “Çmenduria e Mesnatës” i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Toronto, është një nga më të çuditshmit që haset në botë.

Kritiku i filmit i BBC-së, Christian Blauvelt, në një shkrim të tij thotë: “Papritmas u dëgjuan të bërtiturat, sepse njëri u alivanos”.

Alivanosja ndodhi kur u shfaq filmi i vitit 2017, “Revenge” – një triler brutal feminist me regji të Coralie Fargeatit.

Një vit më parë, për filmin horror me kanibalë – “Raw” me regji të Julia Ducournau – është dashur të vije ndihma e shpejtë.

Ngjarjet e tilla nuk janë tipike për festivalet e filmave. “Por, “Çmenduria e Mesnatës” ku përfshihet filmi “Halloween” me aktoren Jamie Lee Curtis dhe filmi “The Predator” me regji të Shane Blackut, është një nga programet më të famshme të festivalit të Torontos.

http://www.bbc.com/culture/story/20180911-the-films-so-shocking-viewers-faint

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com